diumenge, 22 de març del 2009

CONCLUSIONS DEL DEBAT

Crec que com a síntesi he de dir que, la base de la relació entre CTSE no correspon ni a un determinisme tecnològic ni a un determinisme sociològic, sinó al seamless web, és a dir una perspectiva de teixit sense costures. (Miquel Domènech i Francisco Javier Tirado)

Què implica això? Doncs que tant en el determinisme tecnològic hard, com el soft, com en el determinisme sociològic, les idees que tenen es barregen entre elles, no podem dir que un és el que té raó veritable de ser i els altres no, ja que es tracta d’un tipus de relació entre CTSE a totes direccions i no de manera unidireccional com es defensa en el determinisme tecnològic (aspecte que he hagut de defensar jo en la postura verda del fil dels determinismes).
És important tenir en compte que darrere de tota tecnologia hi ha persones, ja que són aquestes les que la desenvolupen, però això és com allò de “l’ou i la gallina” que no sap què va primer. Tot i així, com he dit, és importantíssim tenir clar que darrera la tecnologia hi ha una part humana. Hem de tenir en compte però que darrera de les noves tecnologies es mouen molts diners, i no totes les persones tenen el poder adquisitiu per poder-hi accedir, ja sigui per la ubicació (lloc on viuen) o perla manca de diners i aleshores entrem dins d’una nova modalitat de discriminació.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

el meu primer mapa conceptual sobre TE

el meu primer mapa conceptual sobre TE
primeres reflexions